Her er jobbtipsene

PAUSESPILL: Geir Ellefsen, Jørgen El Fakiri og Arnstein Larsen i selskapet Metronet tar en pause fra jobben for å spille fotballspill. Foto: Nina HansenSjekk hvordan du bruker sosiale medier til å få jobb:

•I mange typer jobber er det diskvalifiserende ikke å være aktiv på nettet. Jobbsøking på nettet kan gi deg et forsprang. 

• Du blir mer attraktiv på jobbmarkedet hvis du er villig til å dele av egen kunnskap på nettet. Alle har vi noe å bidra med. Vær åpen, ta del i diskusjoner — det finnes prategrupper for de fleste faggrupper. Der deltar det alt fra fagfolk til kommunikasjonsfolk og ledere.

• Er du aktiv, har du større sjanse for å bli lagt merke til. Det verste arbeidsgivere vet er passive folk uten noe på hjertet.

• Den største feilen mange gjør er å legge ut for lite informasjon om seg selv. Hva ungene dine heter og hvor du bor er uinteressant, men alt som er faglig relevant i forhold til jobben du søker på må med.

• Bruk de rette stikkordene i CV-en, og sørg for at den er vinklet opp mot jobben du er ute etter. Fortell hva du kan, hva du har gjort og hva du er ute etter.

• En CV er ikke noe du legger ut på LinkedIn én gang og ferdig med dét. Husk å justere og oppdatere jevnlig.

• Har du en drømmearbeidsgiver, sjekk ut hva de gjør innen sosiale medier. Få deg konto på ulike sosiale medier. Kanskje finner du nyttige tips og ledige stillingsannonser på nettet som ikke ligger ute i andre kanaler. Er du ikke på sosiale medier, risikerer du å gå glipp av drømmejobben.

• Vær bevisst på at alt du legger ut på nettet blir der. Ikke alle arbeidsgivere liker alt mange driver med på nettet. Uansett om du lukker informasjonen for alle andre enn dine venner, vil det alltid være en eller annen som deler informasjonen din med andre

Reklamer

Om thormedhammeren

Building consumernetwork on the internet to secure the users more POWER. Coaching business partners towards success.
Dette innlegget ble publisert i arbeidsgiver, Arbeidssøker, jobbsøker og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s